Šahovski klub Mornar Split

Ekipni turnir 70. obljetnica ŠK “Mornar”

Mornar-Jugovinil-čuče-damir-PerasićS.-Jurić-Ranko-viljanac-stojeIvkovićTomičićxxbožidar-Paunković-pre.-MornaraKurajicabekavacHrašovec-

Šahovska sekcija pri sportskom društvu Mornar pokrenuta je 1949. Budući da je šahovska djelatnost već bila prilično zapažena, poduzima se akcija za osamostaljenjem šahovske organizacije i 6. veljače 1951. formira se samostalni šahovski klub „Mornar“.
Ovako počinje priča o osnivanju ŠK Mornar ali ima crtica prije a i mnogo crtica poslije. Štovanog čitatelja pozivam da pročita detaljni zapis http://skmornar.hr/povijest/ .

Ovu nedjelju je održan još jedan ekipni brzopotezni turnir specijalnog karaktera povodom 70. obljetnice ŠK Mornar. Igralo se u prostorijama ŠK Mornar. Duša turnira je bio “Stari Majstor” naš tajnik Nenad Šarić koji nam je važan motor Mornara. Sam je došao da provjeri i namjesti ploče, donese “pokale” spomenice, provjeri svaku sitnicu ali se nije smogao snage da i zaigra. Prije početka turnira nervozni kapetan Ante Šarić čekao je klasnog cugeraša Olića, ali kako je kasnio morao ga je uvrstiti u ekipu Mornar 2, a Brulu ubacit da koliko toliko popuni rupu. Od navijača izdvojio bih bivšeg predsjednika, tajnika ali ponajviše legendu kluba Slavena Jurića! Uz ekipu Bibinja i mi smo slovili kao favoriti turnira. Za ekipu Mornar 1 nastupili su Ante Šarić, Luka Šarić, Denis Brulić i Borna Čotić. Za ekipu Mornar 2 nastupili su Branko Olić, Ante Vidović, Marin Denić i Dino Cecić-Sule. Sudac turnira je bio “najveći mornarevac koji nije član kluba” Stipe Lacmanović. Atmosfera je bila uobičajeno prijateljska i veoma ugodna za igru. Na turniru su nastupile ekipe Hvar, Mornar 2, Primošten, Šibenik, Mornar 1 i Goran. Pobjeđivali smo opet iz kola u kolo. Ždrijeb je presudio da se nađemo sa Goranom iz Bibinja (Režan, Bilobrk, Biliškov, Zelić) u 4. kolu. Opet nismo uspjeli pobijediti, ali meč je bio veoma neizvjestan. Brula je imao dobitnu poziciju protiv Biliškova i Režana koje je uspio čak izgubiti. Opet danak potpune neuigranosti. Luka je isto propustio neke situacije tako da smo meč izgubili sa rezultatom 9.5-6.5. Ante Šarić je pojedinačni turnirski pobjednik. Igrao je najbolje gdje je “dao” samo pola boda 22.5 od 23!! Prava lokomotiva ekipe. Stvarno je falilo malo sreće da budemo i ekipni pobjednici. Luka je opet dobro igrao, ali opet osjeti se manjak samopouzdanja. Za Brulu se vidi da je još “van šaha” gdje mu nedostaje onaj “killer” instinkt aktivnog igrača. Borna dobro kuca na vrata prve ekipe. Pokazao je da mu je tu i mjesto. Sazrijeva u pravog “mornarevca” kojemu je mjesto dakako u prvoj ekipi. Završio je u nagrađenim igračima te je uz Antu bio lokomotiva momčadi. Mornar 2 je imao solidan nastup gdje su uspjeli remizirati sa ekipom Primoštena te pobijediti iskusnu ekipu Šibenika. Zasluženi pobjednik turnira je opet ekipa Goran iz Bibinja. Čestitke!
Stari Majstor je pozvao sudionike na prigodni ručak u Babilona gdje nam se pridružio i počasni predsjednik kluba Ivica Škarić!

Comments are closed.