Šahovski klub Mornar Split

USPJEŠAN VIKEND

Druga kadetska ekipa prošetala se ligom

Naša druga kadetska ekipa u subotu je pobjedila u sva 3 odigrana meča. Brda su pobjeđena sa 3.5.-0.5, Makarska sa 4-0 i Omiš 3-1. Naša ekipa ukupno je ostvarila 9 pobjeda i jedan neriješen rezultat. Naša druga kadetska ekipa po snazi bi objektivno bila treća, četvrta ekipa u 1. ligi, ali pravila ne dozvoljavaju nastup 2 ekipe iz istog kluba u 1. ligi.Svi koji su nastupali dali su značajan doprinos, ali posebno treba istaknuti Marina Denića koji je ostvario stopostotan rezultat (8 iz 8).Inače Marinu je ovo prvi službeni turnir. Ovo je još jedna potvrda dobrog rada s mladima u našem klubu. Učinak naših igrača: Krunoslav Simunić 9 iz 10, Vedran Lašić 7.5/9, Marin Denić 8/8, Križan Tandara 3/4, Dino Cecić Sule 2/2, Bruno Cecić Sule 2/3, Ivan Ujević 2/4.

Juniori ponovno u 1. ligi

Juniorska ekipa Mornara opravdala je očekivanja izborivši povratak u 1. juniorsku ligu. Redom smo pobijedili Jelsu, Sv. Vid Klis i Šibenik. Sva 3 meča su završila 3-1 u našu korist. Ovaj rezultat donijeti će glavobolju upravi kluba koja će morati pronaći sredstva za troškove natjecanja 1. juniorske lige. Liga se obično održava  krajem 3. ili početkom 4. mjeseca kada je u pravilu problem s dotokom novca koje klub dobiva od Grada.S obzirom da je Bačetiću ovo bila izlazna juniorska godina, na 1. ligi ćemo vjerojatno nastupati sa 2, 3 (najperspektivnija) kadeta u sastavu tako da bi opstanak bio veliki uspjeh. Učinak naših igrača: Ivan Vranković 1/3, Luka Šarić 3/3, Marin Bačetić 2/3, Borna Čotić 3/3.

Dan splitskog sporta

U nedjelju smo sudjelovali u svečanom defileu sportaša na rivi povodom Dana splitskog sporta. U povorci su bili naši kadeti i juniori koje je predvodio Ante Tomaš, naš član koji je trenutno na posudbi u Š.K. „Bačvice“.

Primošten

U nedjelju smo sudjelovali na standardnom ekipno- pojedinačnom cugeru koji se održao u Primoštenu. U ekipnoj konkurenciji nastupili smo u šarenom sastavu (A. Šarić, Olić, Milosavljević, N. Šarić). Osvojili smo 3. mjesto iz Bibinjaca i Kaštelana. U pojedinačnoj konkurenciji 1. mjesto osvojio je A. Šarić ispred Plenkovića i Lončara…

 

Comments are closed.