Šahovski klub Mornar Split

ZAVRŠENA JUNIORSKA LIGA

U Novalji je odigrana Prva juniorska liga. Mornar je u konkurenciji 12 klubova ostvario 4 pobjede, 1 remi i 3 poraza što nam je u konačnici donijelo 5. mjesto. S obzirom da smo po prosječnom rejtingu bili sedmi reklo bi se da smo prebacili rezultat. Ipak ovoga puta rezultat je bio bolji od dojma, a i smatramo da ova ekipa može više. Za veće domete nedostajao nam je Marin Denić od prošle godine. Naime prošle godine Marin je s „3 plusa“ bio najbolja 1. ploča, dakle takoreći najuspješniji igrač na cijelom natjecanju. Ove godine mu ništa nije polazilo za rukom i ostvario je samo 1 remi uz 7 poraza što je naravno katastrofalan rezultat. Jednostavno od kada je postao „brucoš“ ima puno manje vremena za šah (i za vrijeme turnira je morao učiti) i to se sigurno odrazilo, iako naravno nitko nije očekivao ovakav rezultat i to mu se zasigurno neće više ponoviti. Marin je poraze podnosio dostojanstveno i bilo mu je više krivo zbog ekipe nego zbog njegovog rejtinga (-49).

Ivano Močić ostvario je 2.5/8. On je igrao nekako u „grču“ i ovo nije bilo njegovo dobro izdanje. On može puno bolje. S rejtingom je bio  -32.

Mateo Petričević  ostvario je 6.5/8 i bio je naš najbolji igrač. Dosta partija je dobio prilično uvjerljivo radeći od starta strateški pritisak i to je davalo sigurnost ekipi.

Darko Kurtović ostvario je zadovoljavajućih 5.5/8 na 4 .ploči. S rejtingom je bio +6.

Konačan poredak i ostale detalje možete vidjeti preko donjeg linka

https://chess-results.com/tnr914642.aspx?lan=13

Comments are closed.