Šahovski klub Mornar Split

2. HŠL -JUG OSVRT

Prethodni vikend je završena još jedna sezona 2. lige ogranka „Jug“, koju naši „Mornari“ igraju već godinama. Ušli smo u sezonu pomalo skeptično s obzirom na to da je liga ove godine bila nešto jača, a mi nismo bili kompletni (Brulić i Kristina Šarić radne obveze, dok je Čotić imao fakultetske obveze) pa nisu svi igrali sva kola. Na kraju je ispalo dobro jer su mlade snage dobile svoju šansu za kaljenje koju su itekako iskoristile te smo zauzeli sjajno 3. mjesto. Nakon dvije titule zaredom, i treće mjesto je ove godine super s obzirom na jačinu lige i činjenicu da smo povremeno bili „okrnjeni“.

Denis Brulić „Brula“ je još jednu sezonu igrao na prvoj ploči. Igrao je tvrdo i solidno, premda se osjeća da dugo nije igrao, što smo mogli vidjeti u propustu protiv GM Tratara predzadnje kolo. Uz malo više igre vjerujemo da se Brula još itekako može vratiti na razinu kao i nekada.

Kristina Šarić je prikazala ove sezone lošiju formu, što također pripisujemo velikim obvezama na poslu. Također kao i kod Brule, uz par turnira vjerujemo da će i ona vratiti formu.

Šarić Luka je ove godine igrao manje partija jer je čak 2 puta dobio partiju bez borbe, zbog nedolaska protivnika, dok su mu ostali rezultati više manje očekivano bez nekih ekscesa, solidno je držao svoju ploču te već nekoliko niz sezona igra ovu ligu bez poraza.

Kapetan i predsjednik legendarni Igor Knežević „Žika“ je kao i Luka nekako „na svome“ te je također bez velikih rizika održavao svoju ploču. Treba istaknuti njegov veliki angažman u „taksiranju“ i okupljanju ekipe svake sezone.

Starosjedioc i vojnik kluba Marin Bačetić je još jednom pokazao zavidnu formu. Napravio je 7/10 uz skok od 28 rejting bodova. Marin već kontinuirano radi velik postotak na svojoj ploči te treba istaknuti kako mu je rad urodio plodom te je odigrao nekoliko briljantnih partija, uz malu gorčinu poraza od Žapera iz prvog kola.

Treba još navesti i dva značajna doprinosa tijekom prošla dva vikenda. To su naše mlade snage Borna Pehar i Darko Kurtović. Borna je naše novo kadetsko pojačanje i aktualni prvak Hrvatske do 13 godina koji je debitirao i u seniorskoj konkurenciji za Mornar, te je napravivši 4.5/7 itekako doprinio odličnom plasmanu ekipe, remiziravši bitnu partiju s Grgurevićem iz Šibenika i pobjedom nad Bajkušom iz Stobreča. Darko je također igrao dobar turnir te je dobio puno rejtinga s obzirom na to da je branio manji rejting. Igrao je tvrdo cijeli turnir te je uz remije, sezonu okrunio s pobjedama u zadnja dva kola.

Comments are closed.