Šahovski klub Mornar Split

PRIJELAZNI ROK:“VRATIJA SE BRULA…“

Prva ekipa

U siječanjskom prijelaznom roku bilo je nekoliko promjena u našem klubu.  Ispisnicu je zatražio Ognjen Matko koji je dobio odličnu ponudu od Garešnice (gdje živi). Ognjen je bio član Mornara samo jednu godinu, ali to je bilo dovoljno da uđe u povijest. Dao je veliki doprinos u osvajanju 2. mjesta na Kupu Hrvatske prošle godine što je najveći ekipni uspjeh u povijesti kluba. Ognjenu želimo sve najbolje u novoj sredini. Odlična vijest za navijače Mornara svakako je novi povratak Denisa Brulića. Nakon što je bio godinu dana u „pečalbi“ nastupajući za Petar Sedlar „Pepe“, Brula će ponovno navući najdraži „dres“. Objektivno gledajući Ogijevim odlaskom i dolaskom Brule, malo smo izgubili na snazi, barem po brojkama. Matko ima veći rejting i puno više je u šahu od Brulića, koji ima mnoštvo poslovnih i obiteljskih obaveza. Ipak Brula je jedan od onih koji bi doslovno „dali krvi“ za Mornar i za naš klub je u pravilu uvijek dobro igrao.

Druga ekipa

Naša druga ekipa po snazi bi trebala  pretendirati za sam vrh druge lige- jug. Prošle godine smo bili treći, a sada smo jači za 2 nova igrača u odnosu na prošlu godinu. Kapetan druge ekipe Igor Knežević će u svom kadru ove godine imati Bornu Čotića, kojeg smo protekle 2 godine slali u Bačvice (dvojna registracija) da odrađuje seniorski staž. Plan je da Bornu i Luku Šarića gurnemo na visoke ploče, gdje će se „čeličiti“ u partijama s iskusnim igračima. Nadamo se da bi netko naših „tića“ već dogodine mogao „uletiti“ u prvu ekipu. Uz Bornu i Luku, za prvu ekipu u budućnosti pretendira i naš junior novopečeni majstorski kandidat Krunoslav Simunić koji će se ove godine „kaliti“ u prijateljskom Hvaru kod Pavla Palića. Konkurenciju na nižim pločama u drugoj ekipi zaoštriti će dolazak našeg novog šefa marketinga Jere Gruića (rtg 2033).

Kadetska ekipa

Kod juniorske ekipe nema promjena, jedini je problem dali će Luka Šarić moći nastupati na prvoj ligi zbog fakultetskih obaveza. Kadetsku konkurenciju su prerasli Krunoslav Simunić i Luka Bulić Bračulj. Pojačanje za kadetsku ekipu biti će Hvaranin Mateo Petričević koji je dvojno registriran za nas. Njegov prelazak je logičan, jer i tako radi s našim trenerima u sklopu odlične suradnje Mornara i Hvara.

Denis Brulić

Comments are closed.