Šahovski klub Mornar Split

LIPANJSKI PRIJELAZNI ROK

 

Dolasci

Makedonski međunarodni majstor Dejan Stojanovski (30) pojačao je prvu ekipu Mornara za jesenski dio sezone. Stojanovski trenutno ima elo rejting 2442 i nekada je bio velika nada. U Oropesi del mar 1998. godine, u strašnoj konkurenciji dijelio je 3-5 mjesto na Svjetskom prvenstvu za kadete do 14 godina. Ispred njega su bili Bu Xiangzhi, Navara, Efimenko, a iza njega su ostali: Berkes, Miton, Lupulescu, Smeets… Posljednjih godina Dejan je više u trenerskim vodama i tu je stekao jako dobru reputaciju. S novim pojačanjem značajno smo povećali šanse za plasman u 1.B ligu iako to i dalje neće biti lako ostvariti. Š.K. Vinkovci koji bi nam mogli biti konkurenti u eventualnim kvalifikacijama doveli su srpskog velemajstora Nikolu Sedlaka. Ekipa Štrigove (vodeća u regiji centar) je također opasna. Mi naravno moramo prvo osvojiti 1. mjesto u II. ligi-jug. Iako smo trenutno vodeći na tablici i očigledni favoriti za osvajanje lige ipak trebamo biti oprezni i koncetrirani u nastavku natjecanja.

Žensku ekipu Mornara pojačala je Lora Kukić (20) koja je prošle godine bila najbolja 4. ploča na 1. ženskoj ligi. Tada je nastupala za riječku Dragu. Iako trenutno nema veliki rejting (1935), Lora će zasigurno predstavljati pojačanje za našu  ekipu. Odlično je prošla na nedavno održanom openu u Puli gdje je pobijedila:Tomazinija (2314), Bratoševića (2169), Bohna (2147)…

Otišla Petra Kruljac

Imamo jedan izlazni transfer.Nakon 2 godine staža u klubu Petra Kruljac je zatražila ispisnicu i pojačala novog ženskog prvoligaša Š.K. „Junior“ iz Rijeke.

Dejan Stojanovski 1

Lora Kukić

Comments are closed.